İşiniz Gücünüz Üretimi Engellemek

18 Ağustos 2021 Saat: 10:15
İşiniz Gücünüz Üretimi Engellemek
Yarım Asırlık Besici, Mağdur Ediliyor

İŞİNİZ GÜCÜNÜZ ÜRETİMİ ENGELLEMEK

İşiniz Gücünüz Üretimi Engellemek, Yarım Asırlık Besici, Mağdur Ediliyor
Gebze’ye bağlı Tavşancıl Mahallesi’nde yaklaşık yarım asırdır hayvan besiciliği yapan Eyüp Tutkun; besicilik yaptığı alandan tahliye edilmesi için karar alınmasına, büyük tepki gösterdi. Alınan kararın kendisin çok mağdur edeceğini belirten Eyüp Tutkun; ‘Şu anda hayvanlarımız gebe durumundadır. Şayet bu hayvanlarımız başka yere tahliye edilirse; düşük yapabilir, mağduriyetimiz en üst seviyeye çıkabilir. Yıllarımızı verdiğimiz bu alanın mera vasfından çıkarılarak; belediyeye verilmesini ve adımıza tahsis edilmesini istiyoruz” dedi

HAYVANLARIMIZ DÜŞÜK YAPABİLİR
15 adet büyükbaş, 250 adet küçükbaş ile yıllardır Gebze’ye bağlı Tavşanlı Mahallesi’nde hayvancılık yapan Eyüp Tutkun, alınan tahliye kararına tepki göstererek, “Biz bu hayvanları ne yapacağız, onu kimse umursamıyor. Çoğu hayvanımız gebe, yer değişikliği düşüğe sebep olabilir. Lütfen yetkililer sesimizi duysun” ifadelerini kullandı.

BİZİ KİMSE UMURSAMIYOR
Gebze’de yarım asırdır hayvancılık ile uğraşan Tutkun ailesi zor durumlar yaşıyor. Babasından kalan mesleğinin hayvancılık olduğunu ve yıllardır Gebze’ye bağlı Tavşanlı Mahallesinde damızlık hayvan yetiştiren Eyüp Tutkun, alınan kararın kendilerini mağdur edeceğini söyledi.

15 adet büyükbaş, 250 adet küçükbaş ile yıllardır Gebze’ye bağlı Tavşanlı Mahallesi’nde hayvancılık yapan Eyüp Tutkun, “Biz bu hayvanları ne yapacağız, onu kimse umursamıyor. Lütfen yetkililer sesimizi duysun” ifadelerini kullandı.


250 ADET KOYUN 15 ADET DANA
Ben Eyüp Tutkun, atalarımızdan bizlere miras kalan Kocaeli ili Gebze ilçesi Tavşanlı Mahallesinde bulunan 177 ada, 201 nolu mera vasıflı parsel içerisinde yaklaşık 50 yıldan bu yana küçük damızlık ve büyük baş damızlık üretmekteyiz. Şu an 5200 metre kare alanda 1100 metresi kapalı 250 adet küçükbaş koyun ve 15 adet dana ve ineklerimiz bulunmaktadır.

YILLARDIR TİTİZLİKLE YAPTIĞIMIZ İŞİN BAŞINDAN ALIKONMAK İSTENİYORUZ
Yıllardır elektrik, su ve vergi borçlarımızı düzenli bir şekilde ödemekteyiz, ayrıca yapı kayıt belgelerimizde bulunmaktadır. Hayvanlarımızın küpeleri de sistemde kayıtlıdır. Ancak yıllardır temiz ve titizlikle yaptığımız işin başından alıkonmak isteniyoruz. İçerisinde bulunduğumuz alandan kullandığımız arazi mera vasfında olduğu için tahliye edilmemiz gerektiği söyleniyor.

MERA VASFINDAN ÇIKARAK BELEDİYE’YE GEÇMESİNİ TALEP EDİYORUZ
Bizim yan parselimiz bundan 3-4 yıl öncesine kadar mera vasfında iken üzerine bizim yapımızdan sonra yapılan evler olduğundan dolayı meradan çıkartılıp belediyeye devredilmiştir. Bizde kullandığımız alanın mera vasfından çıkartılıp belediyeye geçmesini talep etmekteyiz.

ikonx akyarlar Haber içi reklam

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız