Kocaeli de taksilerde zamlı tarife başladı

23 Ağustos 2021 Saat: 12:45
Kocaeli de taksilerde zamlı tarife başladı
-

Kocaeli’de taksilerde zamlı tarife başladı

Kocaeli’de taksicilerin zam talebi geçtiğimiz ayki UKOME toplantısında onaylanmıştı. Cumartesi günü itibarı ile de zamlı tarife başladı
ZAM GEÇEN AY VERİLMİŞTİ
Kocaeli’de taksicilerin zam talebi geçtiğimiz ay karşılık bulmuştu. Taksicilerin istediği zam bir önceki UKOME toplantısında gündeme gelmişti. UKOME taksicilerin istediği zammı yaklaşık 1 ay önce vermişti. Ancak zamlı tarife başlamamıştı.
KARARLAR ÇIKTI
Cuma günü UKOME kararları Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir BÜyükakın tarafından da imzalandı. Kararlar imzadan çıktıktan sonra cumartesi günü itibarı ile Kocaeli’deki taksilerde zamlı tarife başladı.
ÖNCEDEN NE KADARDI?
Zamdan önce taksimetreler 4 TL’den açılıyordu. Kilometre başına Kocaeli’deki taksimetreler 4 TL yazıyordu ve kısa mesafe ücreti tüm taksilerde 12 liraydı.
ŞİMDİ NE KADAR?
Zamla beraber taksimetrelerin açılış ücreti 5 TL’ye yükseldi. Kilometre başına ücret de aynı açılış fiyatı gibi 5 TL oldu. Kısa mesafe ücreti bir diğer deyişle indi bindi de Kocaeli’deki tüm taksilerde 15 TL’ye çıktı. Yeni tarifeler cumartesi günü itibarı ile uygulamaya konuldu.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Öte yandan taksici esnafı yapılan zamdan sonra belediyeye teşekkür etti. Esnaflar, "Artan maliyetler göz önünde bulundurulduğu zaman yapılan zam bize ilaç gibi geldi. Bu sebeple Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter yardımcı Gökmen Mengüç ve Ulaşım Daire Başkanı Ahmet Çelebi ile yanımızda olan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" dediler.

ikonx akyarlar Haber içi reklam

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız